Beneficiati de...

Ne recomanda

Recomand aceasta pensiune. De ce? Deoarece este situata intr-un mediu rustic, este foarte ieftina si ai acces la tot ce iti trebuie: telefon, internet, TV s.a.m.d. Am avut parte de o primire calda.

- Cristian Grigore, TULCEA

Turism local

Judetul Vaslui este situat în partea de est a tarii, întinzandu-se pe cursul superior si mijlociu al raului Barlad. Fara a avea bogatia de obiective turistice care exista în alte zone ale tarii, acestea nu lipsesc însa din judetul Vaslui. Putem spune, însa, ca ele nu sunt îndeajuns cunoscute si valorificate. Acestea se remarca prin tezaurele arheologice gasite aici, valorile etnografice si de arta populara, locurile istorice si monumentele care atesta existenta milenara a romanilor în aceasta zona, cat si contributia lor la cultura universala.

Castelul Mavrocordat, construit în secolul al XlX-lea, Cetatea lui Stefan cel Mare, datand din secolul al XV-lea, Biserica Sf. Ioan de asemenea fondata de Stefan cel Mare în secolul al XV-lea sunt cateva din numeroasele vestigii istorice si culturale pastrate în judetul Vaslui.

Este de asemenea demn de mentionat ca cele mai importante orase din acest judet, Vaslui si Barlad, au fost ridicate în secolele al XlV-lea si respectiv al XV-lea. Municipiul Husi, al treilea ca marime în judet, este faimos în întreaga lume pentru podgoriile si calitatea vinurilor sale.

Situandu-se într-o zona deluroasa, cu numeroase paduri si rauri, acest judet este bogat în peisaje frumoase, monumente istorice, atractii turistice care sunt adevarate încantari pentru ochiul si mintea vizitatorului, si o calda invitatie de a veni si a le vizita.

Turismul rural din judetul Vaslui se caracterizeaza prin mai multi factori determinanti:

peisajul natural pitoresc si numeroase obiective turistice de factura culturala si religioasa;
calitatea aerului si a apelor;
ospitalitatea oamenilor, aceasta fiind o trasatura definitorie pentru moldoveni.

In cadrul pensiunilor rurale, turistii au ocazia sa serveasca produse alimentare în mare parte naturale, fara aditivi, conservanti sau compusi sintetici.

Specific zonei este posibilitatea servirii de preparate culinare si bauturi traditionale, unele dintre ele fiind unice. Multi turisti se reîntorc pe aceste meleaguri tocmai pentru a se reîntalni cu aceste produse.

Pensiunea turistica „La Stefanel"este construita în comuna Stefan cel Mare si foloseste oportunitatea oferita de diferite tipuri de turism practicate în împrejurimile comunei. Astfel:

turism cultural legat de prezenta monumentelor istorice;
turism religios prin pelerinaje la biserici si manastiri din municipiul Iasi
turism muzeistic prin tezaurul de obiecte de valoare istorica, artistica, etnografica, literara;
turism etnografic legat de organizarea unor targuri de ceramica precum si festivaluri cu caracter folcloric;
turismul de tranzit (în interes de afaceri, personal sau de serviciu) stimulat de deplasarile persoanelor inspre si dinspre Republica Moldova;
turismul la sfarsit de saptamana este forma cea mai utilizata de locuitorii municipiului intr-o zona apropiata orasului.

Bine ati venit!

welcome

Va asteptam sa ne treceti pragul pensiunii si veti fi placuti surprinsi de ospitalitatea aparatului nostru precum si de privelistile de care aveti parte.

Unde ne gasiti!

location

Pensiunea Stefanel se afla la intrarea in satul Stefan cel Mare din directia Vaslui, pe drumul judetean national DN 15D Vaslui – Roman. Satul Stefan cel Mare face parte din comuna cu acelasi nume si este situat la 12 km nord de orasul Vaslui, aproximativ în centrul judetului Vaslui.

top